Ouders

Welke kinderen komen in aanmerking?

Kinderen van 9 tot en met 14 jaar die meer kunnen dan ze op school laten zien. Soms hebben deze kinderen een leerachterstand. Vaak speelt een gebrek aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en motivatie vooral een grote rol in het achterblijven van de schoolprestaties van het kind.
Playing for Success Groningen richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Playing for Success is niet geschikt voor kinderen met ernstige gedrags- of leerstoornissen.

Waar kan ik mijn kind opgeven?

Voor (een) ouder(s) is het niet mogelijk om een kind rechtstreeks aan te melden. De deelnemende scholen bepalen welke kinderen in aanmerking komen. In de meeste gevallen loopt het contact via de ZorgTeams van de school.

Wat kost het voor kinderen om mee te doen?

Deelname aan Playing for Success Groningen is gratis.

Sporten de kinderen ook bij jullie?

Bij Playing for Success Groningen gaat het er vooral om dat kinderen beter in hun vel komen te zitten en dat zij – spelenderwijs – hun vaardigheden op het gebied van taal, rekenen en ict vergroten. Bewegen is geen hoofddoel, maar zeker niet onbelangrijk. Bij verschillende opdrachten speelt beweging een rol.

Is Playing for Success ook voor meisjes?

Meisjes voelen zich vaak net zo aangetrokken tot het voetbal als jongens. De verhouding tussen jongens en meisjes is dan ook vaak 50/50.

Waar in de Euroborg vindt Playing for Success Groningen plaats?

De kinderen komen samen in de Arjen Robben skybox, de skybox van de directie van FC Groningen. Deze skybox dient tijdens wedstrijddagen als ontmoetingsruimte voor relaties van de voetbalclub. De ruimte is multi-functioneel en kan worden omgetoverd tot een ‘leslokaal’ voorzien van moderne multimedia en uiteraard gedecoreerd met veel materiaal van FC Groningen. Vanuit de gehele skybox is er een prachtig uitzicht op het veld. Tijdens de opdrachten wordt vaak het hele stadion gebruikt.

Zijn ouders/verzorgers ook welkom?

Voordat Playing for Success Groningen van start gaat, is er altijd een kennismakingsmiddag/avond met de ouders. Ook bij de feestelijke afsluiting en uitreiking van de certificaten mogen ouders natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kunnen ouders/verzorgers tussentijds ook altijd contact opnemen, telefonisch of per e-mail.

Hoe ziet het programma er uit?

De kinderen komen één keer per week ca. 2 uur naar de Arjen Robben skybox in de Euroborg. Het programma duurt maximaal 10 weken. Het totale programma bestaat altijd uit minimaal 20 uur. Het programma bestaat uit praktische opdrachten met veel aandacht voor taal, rekenen en computervaardigheden. Te denken valt aan bv. het schrijven van een wedstrijdverslag, het berekenen van het aantal toeschouwers of het samenstellen van een team op basis van een vast budget. Iedere bijeenkomst lijkt op een echte wedstrijd ( ‘speelronde’ genoemd) met een warming up, een eerste helft, een rust, een tweede helft en een cooling down.

Welke rol heeft FC Groningen bij Playing for Success Groningen?

Spelers en andere medewerkers van de club worden onder andere ingezet bij het uitreiken van de certificaten. Daarnaast worden de verschillende beroepen binnen de voetbalclub gebruikt in het programma.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 979475192129365.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 458
Please refer to our Error Message Reference.