Ouders

Welke kinderen komen in aanmerking?

Kinderen van 9 tot en met 14 jaar die meer kunnen dan ze op school laten zien. Soms hebben deze kinderen een leerachterstand. Vaak speelt een gebrek aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en motivatie vooral een grote rol in het achterblijven van de schoolprestaties van het kind.
Playing for Success Groningen richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen uit de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs. Playing for Success is niet geschikt voor kinderen met ernstige gedrags- of leerstoornissen.

Waar kan ik mijn kind opgeven?

Voor (een) ouder(s) is het niet mogelijk om een kind rechtstreeks aan te melden. De deelnemende scholen bepalen welke kinderen in aanmerking komen. In de meeste gevallen loopt het contact via de ZorgTeams van de school.

Wat kost het voor kinderen om mee te doen?

Deelname aan Playing for Success Groningen is gratis.

Sporten de kinderen ook bij jullie?

Bij Playing for Success Groningen gaat het er vooral om dat kinderen beter in hun vel komen te zitten en dat zij – spelenderwijs – hun vaardigheden op het gebied van taal, rekenen en ict vergroten. Bewegen is geen hoofddoel, maar zeker niet onbelangrijk. Bij verschillende opdrachten speelt beweging een rol.

Is Playing for Success ook voor meisjes?

Meisjes voelen zich vaak net zo aangetrokken tot het voetbal als jongens. De verhouding tussen jongens en meisjes is dan ook vaak 50/50.

Waar in de Euroborg vindt Playing for Success Groningen plaats?

De kinderen komen samen in de persruimte in stadion de Euroborg. Deze ruimte wordt tijdens wedstrijddagen gebruikt als ontmoetingsruimte voor de pers, hier wordt de pers te woord gestaan. Wekelijks ontmoeten we hier de kinderen, voor de warming-up en de cooling down. Tijdens de rest van de speelrondes doen we actieve opdrachten in-, buiten- en om het stadion.

Zijn ouders/verzorgers ook welkom?

Voordat Playing for Success Groningen van start gaat, organiseren we altijd een kennismakingsmoment voor ouders en/of verzorgers. Ook bij de feestelijke afsluiting en uitreiking van de certificaten mogen ouders natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kunnen ouders/verzorgers tussentijds ook altijd contact opnemen, telefonisch of per e-mail.

Hoe ziet het programma er uit?

De kinderen komen één keer per week ca. 2 uur naar de Euroborg. Het programma duurt maximaal 10 weken. Het totale programma bestaat altijd uit minimaal 20 uur. Het programma bestaat uit praktische, haalbare opdrachten met aandacht voor taal, rekenen en computervaardigheden. Bij de actieve opdrachten maken we vaak gebruik van diverse interactieve hulpmiddelen; te weten Blazepods, Spheric robotballen en Picoo. Iedere bijeenkomst lijkt op een echte wedstrijd ( ‘speelronde’ genoemd) met een warming up, een eerste helft, een rust, een tweede helft en een cooling down.

Welke rol heeft FC Groningen bij Playing for Success Groningen?

Spelers en andere medewerkers van de club kunnen worden ingezet bij het uitreiken van de certificaten, mits dat in hun (trainings)programma past. Daarnaast worden de verschillende beroepen binnen de voetbalclub gebruikt in het programma.

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The user has not authorized application 979475192129365. Type: OAuthException